top of page
Zoeken

Koffie varianten

Bijgewerkt op: 6 mrt. 2020


Cafitesse: sinds 1962

Al sinds het begin van de jaren 90 heeft Cafitesse zich bewezen als een waanzinnig succesvol concept op de buitenhuismarkt.

Het is een vloeibaar koffie-extract dat van de allerbeste kwaliteit bonen wordt gezet.

Smaak en geur optimaal bewaren

Cafitesse koffie bestaat uit veel sterkere koffie dan espresso, die na het zetproces onmiddellijk luchtdicht verpakt en diepgevroren wordt.

Hierdoor blijven smaak en geur optimaal bewaard totdat u de koffie of andere warme drank serveert.
Instantkoffie

ook wel oploskoffie of vriesdroogkoffie genoemd, is koffie in poedervorm.


Het is een gemaksproduct dat het zetten van koffie onnodig maakt en tijd bespaart doordat enkel heet water op de oploskoffie gegoten hoeft te worden. De smaak is echter beduidend anders dan die van verse koffie. Vrijwel alle soorten bestaan ook als décafévarianten. Instantkoffie kan met koud water verwerkt worden tot frappé.


Oploskoffie wordt gemaakt van geconcentreerde gezette koffie die, om het water te laten verdwijnen, wordt gesproeidroogd in hete lucht of gevriesdroogd bij -40°C. Dan ontstaan pure korreltjes koffie die goed kunnen worden bewaard en met heet water of hete melk in een oogwenk een kop koffie geven. Er is traditionele instantkoffie die in glazen potten worden verkocht, maar er zijn ook zogenaamde 'new instants' die in portieverpakkingen worden aangeboden.Fresh brew koffie

Fresh brew koffie is gemalen koffie van verse koffiebonen. Deze koffie is speciaal ontwikkeld voor automaten met een fresh brew systeem. Fresh brew is koffie die de ouderwetse zetkoffie van vroeger het beste nadert. Ben je dus op zoek naar deze smaakbeleving voor op de werkvloer, dan is een fresh brew koffieautomaat wellicht iets voor u.


De perfecte kop koffie in slechts 20 seconden

Met een fresh brew koffiemachine bereid je de perfecte kop koffie in slechts 20 seconden. Dit komt door het intensieve snelle brandproces, de speciale samenstelling van de diverse melanges en de relatief snelle zetmethode. Bij fresh brew koffie wordt een zorgvuldig afgemeten hoeveelheid koffie voor één kopje, voor korte tijd in contact gebracht met een bepaalde hoeveelheid water. Met als resultaat het perfecte kopje koffie!

Smaakvolle koffie op ieder moment van de dag, kopje voor kopje vers gezet: dat is fresh brew koffie.


Koffiebonen voor Espressomachines


Onze espressomachines zijn zowel gericht op vakmanschap als gemak. De verse espressobonen zijn goed zichtbaar en worden ter plekke gemalen in de machine of koffiemolen. Met een espressomachine kunt u ook cappuccino’s en andere koffievariaties bereiden.

Een karaktervol kopje koffie

Niet voor niets is espresso een heel populaire manier om een heerlijke kop koffie te zetten. De verfijnde, krachtige smaak van espresso verovert Nederlanders meer en meer. Dankzij deze vorm van koffie zetten, krijgt u met onze espresso die karakteristieke smaak, gevangen onder een egaal, hazelnootkleurige crèmelaag.

Koffiemolen


Voor espressokoffie worden de koffiebonen zeer fijn gemalen met behulp van een koffiemolen. Bij een volautomatische espressomachine gebeurt het malen in de espressomachine zelf. Door de koffiebonen te malen in een koffiemolen, kunt u altijd zelf de maalgraad naar uw wens aanpassen. Vervolgens wordt bij het bereiden volgens de originele espresso zetmethodiek heet water onder hoge druk door de versgemalen koffiebonen geperst. Hierdoor ontstaat een espresso die krachtig en vol is van smaak.

43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Effe Soep

Comments


bottom of page