top of page

FAQ

 • Hoe vaak moet ik mijn koffieautomaat schoonmaken?
  Zelfs het beste koffieautomaat zal slechte koffie maken als hij niet regelmatig grondig schoongemaakt wordt. Traditionele koffiemachines zouden gespoeld moeten worden met heet, zepig water na elke keer gebruikt te zijn en elke zes maanden grondig schoongemaakt moeten worden. Als je een espressomachine hebt, dan zou je die in een keer per week grondig schoon moeten maken.
 • Hoe vaak moet ik koffieautomaat ontkalken?
  Per machine verschilt de ontkalkingprocedure. Lees daarom zorgvuldig de gebruiksaanwijzing door wat betreft het onderhoud van de machine, maar ook de instructies die bij het ontkalkingmiddel gegeven worden. We kunnen 3 verschillen onderscheiden: Volautomatisch Zelfreinigende koffieautomaten geven zelf aan wanneer er ontkalkt moet worden. Het enige wat u hoeft te doen is de machine te vullen met een ontkalker, meestal een tablet of een vloeibare ontkalker. Vervolgens drukt u op de knop en zal de machine volautomatisch de ontkalkingcyclus uitvoeren. Semi-automatisch Sommige koffieautomaten houden zelf bij wanneer er ontkalkt moet worden, of zijn handmatig in te stellen (op basis van het aantal gezette kopjes). Op het moment dat het apparaat aangeeft dat er ontkalkt moet worden, zal u dit zelf moeten doen. Raadpleeg hiervoor de gebruikshandleiding van uw machine. Handmatig Bij koffieautomaten zonder ontkalkingsprogramma zult u zelf moeten bijhouden wanneer deze weer aan een ontkalkingbeurt toe is. Vaak staat in de gebruikshandleiding tips omtrent het ontkalken, en de regelmaat hiervan. Onze tip: Test de waterhardheid om te bepalen hoevaak u uw koffieautomaat moet ontkalken. (vraag gratis via het contactformulier een watertester aan!)
 • Hoe kan ik zien of ik mijn koffieautomaat moet schoonmaken en/of ontkalken?
  Indicaties om de koffieautomaat grondig schoon te maken: - koffieresidu in de koffiekop, opvangbank - kop koffie is te mild/slap - bij espressoautomaten is de zogeheten 'koffie puck' te nat of te droog - volume van een kop koffie in niet na behoren Indicaties om de koffieautomaat te ontkalken: - de smaak van een kop koffie verschilt met voorheen - schilvers (voornamelijk wit) in de kop koffie - het duurt lang(er) voordat de koffieautomaat opgewarmd is Per machine verschilt de schoonmaakprocedure. Lees daarom zorgvuldig de gebruiksaanwijzing door wat betreft het onderhoud van de machine, maar ook de instructies die bij het schoonmaakmiddel gegeven worden.
 • Kan ik bij jullie ook ingrediënten bestellen?
  In toevoeging op de automaatingrediënten bieden wij ook alle bijbehorende producten als suikersticks, melkcups, creamersticks en non-food producten zoals roerstaafjes en koffiebekers. En ook voor de dispenser om al deze producten mooi te presenteren kunt u bij ons terecht.
 • Wat houdt een proefplaatsing in?
  U overweegt een koffieautomaat voor uw bedrijf of organisatie? Wij bieden u de mogelijkheid een koffieautomaat uit te proberen door middel van een GRATIS proefplaatsing. Tijdens de proef ondersteunen wij u met ons technische service- en onderhoudsconcept. Een proefplaatsing is dé manier om vast te stellen of een koffieautomaat aan uw eisen, wensen, behoeften en bedrijfssituatie voldoet. Tevens kunt u onze vele koffiesoorten en -melanges uitgebreid testen.
bottom of page